GP Viborg 2017

Internationalt cykelløb til Viborg på skræmmende hård rute

Det bliver et imponerende, stort cykelløb, når det internationale cykelløb GP Viborg køres lørdag den 29. april

med start og mål på Rødevej. GP Viborg er en del af den Nordvestjyske Cykelweekend

som afvikles i dagene 28.-30. april. Det indledende løb, GP Himmerland Rundt, køres i Vesthimmerland med start og mål i Aars fredag den 28. april. Lørdag den 29. april køres GP Viborg i og omkring Viborg. Søndag den 30. april er hele karavanen flyttet til Skive, hvor by og omegn lægger underlag til Skive Løbet.

Det er et imponerende felt med næsten 200 ryttere og en karavane med op mod 33 sportsdirektørbiler, diverse følgebiler, politiets motorcykler op de mange racemarshalls, som er en vigtig del af arrangementet. Der er således lagt op til et farverigt skue og en underholdende og spændende eftermiddag i Viborg og omegn. Selve løbet starter klokken 12. 00 og efter den afsluttende rundstrækning i selve Viborg, der skal køres 6 gange, ventes rytterne i mål ved 16.30-tiden.

Selve ruten er skræmmende. Der er hårde bakker, jord-og grusveje, smalle passager og udsatte strækninger med sidevind.

-Det er tredje gang vi afholder GP Viborg, og vi har helt bevidst øget strabadserne for rytterne. De skal mærke, at de er kommet for at køre et hårdt, internationalt cykelløb. Derfor har vi også været nødt til at foretage en markant udvælgelse af de hold, som får lov til at køre løbet. Vi har valgt at de absolut stærkeste danske DCU hold skal have lov at prøve kræfter med et løb i denne kategori, men det vil være intet mindre end en sensation, hvis ryttere fra disse hold kan blande sig i topstriden. Omvendt forventer vi, at de seks danske kontinentalhold kan være med til at præge løbet og også kæmpe med om sejren. Men de 21 udenlandske hold, er jo heller ikke kommet for at blive kørt agterud, forklarer løbsarrangør Mogens Kristensen.

Selve løbet starter, når den såkaldte masterstart er overstået, små 8 kilometer udenfor Viborg på Vinkelvej efter Bruunshåb. Ruten passerer Mammen, Bjerringbro, Tange, Rindsholm, tilbage via Vinkel mod nord til Vejrumbro, Rødding, Skals, ned over Kølsen, Løgstrup, Hjarbæk, Fiskbæk, Sparkær, Mønsted, Ravnstrup, Finderup, Grønhøj, Frederiks og Dollerup, inden turen går mod de afsluttende omgange i Viborg.

Meget sent i løbet møder rytterne den frygtede Thestrupvej i Dollerup. Det er en udfordring af de helt store at klare sig problemløst og hurtigt gennem dette moment. Hvis udskillensen ikke allerede er sket, så vil der ske store forskydninger i feltet på dette stykke.

-Vi forventer kun, at et mindre gruppe vil komme samlet til mål. Ruten er så krævende, at kun de stærkeste vil være med i slutfasen, afslutter Mogens Kristensen.

IMG 2180.final.web 

Løbsarrangør Mogens Kristensen og hustruen Annette bruger mange timer ved

computer og telefon for at få Den Nordvestjyske Cykelweekend på skinner.

 

Masterstart: https://ridewithgps.com/routes/12015847

Løb: https://ridewithgps.com/routes/19117668

 

 

 

Ny hovedsponsor – og løbet er sikret for 2017

Arrangørerne kan også præsentere en hovedsponsor her kort før startskuddet lyder. Det er liftfirmaet, Riwal, der har valgt at tegne et 2-årigt sponsorat for GP Viborg, og dermed har været med til at sikre, at løbet også køres med sikkerhed i 2017.

Direktør Claus Kromann, Riwal, udtaler i den forbindelse: "Hos Riwal er vi glade for indgåelsen af dette sponsorat, da vi på den måde kan være med til at præsentere international cykelsport på højt niveau for det danske publikum. Derudover er det vigtigt for de danske ryttere, at de får international erfaring. GP Viborg er et godt løb på en hård og særdeles spektakulær rute med grusvejsstykkerne i bakkerne ved Dollerup."

Riwal er allerede kendt som sponsor for flere sportsaktiviteter – bl.a. Bakken Bears i basketball og Odense Bulldogs i ishockey, men nok især indenfor cykelsporten, hvor de er navnesponsor for det danske Continental Team, Riwal Platform Cycling Team.

Det orangeklædte cykelhold får dermed også en form for hjemmebane ved GP Viborg.

 

Startliste NY

Resultater

Offentliggøres umiddelbart efter løbet.

Presse Akkreditering

Kontakt Sven Erik Sode