GP Viborg 2017

GP Viborg vises direkte i dansk og norsk TV

GP Viborg vises direkte i dansk og norsk TV (C) CyclingPhoto.dk

 

 

Lørdag den 29. april afvikles 3. udgave af det professionelle cykelløb GP Viborg. Det har været et stort mål for arrangørerne, at årets udgave af løbet skal geares op på alle måder – og det ser ud til at lykkes for dem!

GP Viborg er Danmarks største endags cykelløb på Europatouren, med deltagelse af 33 teams a 6 ryttere fra hele Europa. Alle de danske teams er naturligvis til start med Bjarne Riis’ nye mandskab, Team Veloconcept, i spidsen. På dette mandskab finder man bl.a. den danske mester Alexander Kamp, Rasmus Guldhammer og Bjarnes egen søn, Thomas Nybo Riis.

Blandt de andre danske teams finder man navne som Chris Anker Sørensen fra Riwal Platform og Rasmus Quaade fra Giant Castelli. Sidstnævnte vandt bronze ved OL sammen med Niklas Larsen, Casper Folsach og Casper Pedersen. Disse 3 ryttere er også til start.

Derudover kommer der ikke mindre end 21 teams fra hele Europa.

Ruten

Årets rute er blevet ændret en del, så der vil ikke være passager af Viborg by i løbet af dagen. Det er planlagt således for at genere bytrafikken mindst muligt, men det giver også mulighed for at gøre løbet endnu hårdere.

Rytterne skal efter 7 km masterstart ud på en 198 km lang rute, hvor man kommer godt rundt i hele Viborg Kommune – lige fra Bjerringbro til Skals til Mønsted og naturligvis skal rytterne igen op ad grusvejene i Dollerup. Ruten indeholder mere end 1.300 højdemeter og ca. 10 km grusvejsstykker, så rytterne kommer på en virkelig vanskelig opgave.

Løbet afsluttes med 7 omgange inde i midtbyen. Start og mål er på Rødevej.

Live TV fra løbet

Som en ekstra bonus er det også lykkedes for arrangørerne at indgå en TV-aftale, så der vil blive vist direkte TV fra GP Viborg. Det sker i et samarbejde med TV MidtVest, der vil påbegynde den direkte sending fra kl. 15.00. Udsendelsen vil dog starte kl. 14.30, hvor man vil samle op på udviklingen i løbet, der startede allerede kl. 12.00. Løbet bliver kommenteret af rutinerede Kaj Hartmeyer, der som medkommentator har den tidligere banelandsholdrytter Christian Ranneries.

Det vil også være muligt at få reaktioner undervejs i løbet, da der vil være placeret et kamera i Riwal Platform bilen med sportsdirektør Michael Blaudzun ved rattet.

Men det er ikke kun de danske seere, der vil kunne følge løbet. Der er indgået et samarbejde med Norges TV2, der vil sende løbet på en af deres kanaler. I Norge er interessen for cykelsport på det nærmeste eksploderet efter en lang række flotte resultater. Norge er for øvrigt også vært ved verdensmesterskaberne senere på året.

”Det er et kæmpe skridt for dansk cykelsport og os som arrangører, at man nu kan se GP Viborg live. Hidtil har det kun været PostNord Danmark Rundt, man har kunnet følge på TV. Vi er naturligvis særdeles glade for at vi nu kan komme ud til hele Danmarks befolkning og vise felter med næsten 200 ryttere og en karavane med op mod 50 følgebiler i form af sportsdirektørbiler, kommissærbiler m.m. Dertil kommer politiets motorcykler og de mange racemarshalls, som er en vigtig del af arrangementet. Der er ikke tvivl om, at dette tiltag vil blive fulgt med den største interesse”, siger løbsarrangør Mogens Kristensen.

Man kan også vælge at følge hele løbet, fra start til slut, på den opstillede storskærm på Rødevej.

”Vi håber, at mange vil benytte sig af dette tilbud, så vi kan få skabt en hel folkefest her i Viborg. Der vil være mulighed for at købe mad og drikke, og der er naturligvis gratis adgang”, afslutter Mogens Kristensen

Vedhæftede foto bedes krediteret: cyclingphoto.dk

Startliste NY

Resultater

Offentliggøres umiddelbart efter løbet.

Presse Akkreditering

Kontakt Sven Erik Sode